Dienstag, 17. Oktober 2006
Wir empfehlen fuer die Saison 2007


"Yes people, it's made of cheese. The top tier is goat, one of the lower ones is stilton and I've forgotten the other two, but isn't it amazing? All decorated with figs, flowers and grapes."
http://bowleserised.blogspot.com/2006/10/best-wedding-cake-ever.html


http://bowleserised.blogspot.com

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Freitag, 7. April 2006
Veteranenstr. in Erwartung (the mighty macaron)

Christoph schreibt:

"...das wird mir heute aus Zürich mitgebracht.
Als ich mit Anuschka ein Jahr da unten war, haben wir uns davon ernährt (und vom "Sterne-Grill" am See
natürlich). Aber das hier ist einfach das beste Gebäck weit und breit.

Irgendwie trocken bröselig, die Creme gleicht einer Atombombe und noch Minuten später erinnert man sich an den bizarren Geschmack von Annanas, Erdbeer oder sonst was Unerhörtem.

Und selbst wenn Du nur noch 2 Groschen hast, die Verkäuferinnen packen dir das Monster-Baiser mit einem Lächeln in ein kleines Schächtelchen.

Das ist die Schweiz..."

Wir koennen das verstehen.

Und obwohl es zu den Original-Luxemburgerli kein veroeffentlichtes Rezept gibt (die muss man bei Spruengli kaufen http://www.spruengli.ch/Shop/geschenkideen-katalog.php?catalog=1001)
hat unsere wunderbare Freundin Melissa Kronenthal aus Edinburgh eine Selbstmachanleitung unter dem Titel "The Mighty Macaron" auf ihrer sagenhaften Site "The Traveler's Lunchbox".

http://www.travelerslunchbox.com/journal/2005/9/27/the-mighty-macaron.html

Enjoy

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Freitag, 24. März 2006
Kitchen Cool Aid - heute: Scones


Your Basic British Scones

INGREDIENTS:
2 cups all-purpose flour
1 teaspoon cream of tartar
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch salt
1/4 cup margarine
1/8 cup white sugar
1/2 cup milk
2 tablespoons milk

DIRECTIONS:
Preheat oven to 425 degrees F (220 degrees C). Line a baking sheet with parchment paper.
Sift the flour, cream of tartar, baking soda and salt into a bowl.
Rub in the butter until the mixture resembles fine breadcrumbs. Stir in the sugar and enough milk to mix to a soft dough.
Turn onto a floured surface, knead lightly and roll out to a 3/4-inch thickness. Cut into 2-inch rounds and place on the prepared baking sheet. Brush with milk to glaze.
Bake at 425 degrees F (220 degrees C) for 10 minutes then cool on a wire rack. Serve with butter or clotted cream and jam.

Prep Time:15 Minutes
Cook Time:10 Minutes
Ready In:25 Minutes
Servings:12

ENJOY!


btw: cfc loves and supports "delicious days" aus Muenchen :)
http://www.deliciousdays.com

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